Gå til indhold

Syddansk Vækstforum

Til forsidenNyheder

De 10 seneste nyheder
Syddansk Vækstforum nedlægges 1. januar 2019
Den politiske aftale om erhvervsfremmereformen er nu udmøntet, og lovforslaget er vedtaget i Folketinget. Det betyder, at Syddansk Vækstforum og de øvrige regionale vækstfora nedlægges. (19.12.2018)
Syddansk Vækstforums aktivitetsoversigt 2016-17
Syddansk Vækstforums aktivitetsoversigt for 2016-17 giver et overblik over de initiativer, som Syddansk Vækstforum har besluttet at igangsætte i 2016-17. (16.07.2018)
Annoncering - Kvalificeret arbejdskraft med STEM-kompetencer
Virksomhederne har brug for kvalificeret arbejdskraft, og efteruddannelse af egne medarbejdere kan være en hurtig vej hertil, men meget få benytter sig af mulighederne. Derfor efterlyser Vækstforum nye løsninger til øget efteruddannelse. (03.07.2018)
Annoncering - innovationssamarbejder inden for sundhed- og velfærdsinnovation
Indkaldelse af ansøgninger under Syddansk Vækstforums indsats ”innovationssamarbejder inden for sundheds – og velfærdsinnovation” (28.06.2018)
EU-kroner skaber arbejdspladser i Syddanmark
Der skabes både arbejdspladser og gode rammer for fremtidens vækst i de syddanske virksomheder med EU-kroner. Men formanden for Syddansk Vækstforum frygter for fremtiden med nyt udspil om centraliseret erhvervsfremme. (20.04.2018)
EU og væksten i fremtidens Syddanmark
Kom med til dialogmøde om EU og Væksten i fremtidens Syddanmark (21.03.2018)
Annoncering - Indkaldelse af ansøgninger til Syddansk Vækstforums fødevareindsats
Syddansk Vækstforum har reserveret 22 mio. kr. til en virksomhedsrettet indsats, som skal bidrage til vækst og beskæftigelse i fødevareerhvervet og etablering af syddansk hub i sammenhæng med en samlet national klyngestruktur på fødevareområdet. (15.03.2018)
Kom tættere på arbejdet i Syddansk Vækstforum
Torsdag d. 30. november afholdes det sidste møde i Syddansk Vækstforums kontaktgruppe i 2017. Temaet for mødet bliver samspillet mellem Syddansk Universitet og erhvervslivet. (07.11.2017)
Hvem kan hjælpe virksomheder med at spare på energien?
Syddansk Vækstforum efterlyser projekter, som kan hjælpe små og mellemstore virksomheder med at spare på materialer og energi, så de kan blive mere konkurrencedygtige. (11.10.2017)
Kom med til Industriens Uge
Onsdag den 1. november afholder Syddansk Vækstforum i samarbejde med DYKON A/S arrangementet ”Digital omstilling – din vej til vækst?” i industriens uge. (02.10.2017)
Regeringen og Syddansk Vækstforum indgår vækstpartnerskabsaftale
Regeringen og Syddansk Vækstforum har indgået en vækstpartnerskabsaftale, der skal understøtte udviklingen af et nyt Center for Industriel Elektronik, fremme mulighederne for teknologisk og digital læring samt matche designere med SMV’er med henblik på at udvikle nye teknologier og forretningsmuligheder. (05.09.2017)
Danske fødevare-indsatser skal samles
Hvis Danmark skal stå stærkt i den internationale konkurrence på fødevaremarkedet, skal de mange aktører på fødevareområdet samles. En ny uvildig analyse foreslår én indgang til udviklings- og innovationssamarbejdet i fødevarebranchen. (25.08.2017)
Styrket samarbejde om erhvervsfremme
Syddansk Vækstforum styrker samarbejdet med UdviklingsRåd Sønderjylland om energi- og produktionsteknologi, fødevareområdet og logistik. (23.08.2017)
Apple udvider med endnu et datacenter i Vestdanmark
Apple annoncerer endnu et datacenter i Danmark – denne gang i Aabenraa. Efter flere års hårdt arbejde bag kulisserne følger Apple nu op på deres igangværende projekt i Viborg og viser med al tydelighed, at de er tilfredse med hvad Danmark - og i særdeleshed Vestdanmark - kan levere. (12.07.2017)
En håndsrækning til unge med særlige udfordringer
Unge med særlige udfordringer får nu bedre mulighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse med hjælp fra EU-midler. (15.06.2017)
Kom tæt på EU i din egen baghave
Hvad bliver EU-kronerne brugt til i Region Syddanmark? Det kan man se ved selvsyn tirsdag 9. maj, når en række strukturfondsprojekter slår dørene op rundt omkring i regionen. (05.05.2017)
Konsulentopgave i udbud: Afdækning af det danske fødevarelandskab
Vestdansk Erhvervssamarbejde, der består af de tre vestdanske regioner, ønsker konsulentassistance til udarbejdelse af et overblik over det danske fødevarelandskab (05.04.2017)
Annoncering: Indkaldelse af ansøgninger: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft om Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber
Syddansk Vækstforum har besluttet at igangsætte en ny bred indsats for kvalificeret arbejdskraft. Indsatsen fokuserer på Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. (23.03.2017)
Annoncering: Indkaldelse af ansøgninger: Industri 4.0 - digital omstilling, data og intelligent produktion
Indkaldelse af ansøgninger: Industri 4.0 - digital omstilling, data og intelligent produktion (21.03.2017)
Erhvervsindsats har givet 1.600 ekstra job i Syddanmark
De 45 erhvervsudviklingsprojekter, som Syddansk Vækstforum i perioden 2010 til 2012 indstillede til EU-støtte, har øget beskæftigelsen i deltagervirksomhederne markant. Det viser ny rapport om effekterne af de såkaldte strukturfondsprojekter. (15.03.2017)
Virksomheder får lettere adgang til innovationsfondens tilbud
Nyt samarbejde giver virksomheder lettere adgang til investeringsmuligheder, erhvervsfremmetilbud og viden-institutioner. (07.03.2017)
Udbud: Hvem kan udvikle de næste giganter indenfor Robotteknologi og Oplevelseserhverv?
I Danmark mangler vi virksomheder, der vokser sig rigtig store og skaber mange arbejdspladser. Derfor har de regionale vækstfora sat skub i udviklingen med initiativet Scale-up Denmark i samarbejde med regionerne og Erhvervsstyrelsen. (07.02.2017)
Hvordan hjælper vi bedst udsatte borgere på kanten af arbejdsmarkedet?
Syddansk Vækstforum inviterer til informations- og dialogmøde om udfordringer og potentialer i forbindelse med social inklusion af udsatte borgere på kanten af arbejdsmarkedet. (10.01.2017)
Workshop: Industri 4.0 som regional vækstskaber
Vækstforum har fået udarbejdet en regional kortlægning af Industri 4.0-potentialer og muligheder for syddanske virksomheder og inviterer til drøftelse af kortlægningens resultater d. 3. jan. kl. 14.30 i Regionshuset. (13.12.2016)
Nyt elitetræningscenter for robotteknologi
Et nyt syddansk elitetræningscenter skal hjælpe unge lovende robotvirksomheder med at vokse sig store på rekordfart. Syddansk Vækstforum afsætter 10 mio. kroner til centeret. (07.12.2016)
Vestdanmark forenkler virksomheders adgang til erhvervsfremme
Et partnerskab mellem de tre vestdanske vækstfora skal styrke erhvervssamarbejdet og lette virksomhedernes vej til viden, investeringer og kvalificeret arbejdskraft. (11.11.2016)
Annoncering - Indkaldelse af ansøgninger: Etablering af et Pre Scale-up Initiativ
Syddansk Vækstforum og regionsrådet har besluttet at afsætte 6 mio. kr. til et Pre Scale-up Initiativ, der skal øge optagelsen af syddanske iværksættere og unge virksomheder med potentiale til at kunne indgå i elitetræningscentrene i Scale-up Denmark (26.10.2016)
Hvem kan spotte de næste syddanske erhvervsgiganter?
Syddansk Vækstforum sætter nu seks mio. kr. af til at spotte og opkvalificere unge syddanske virksomheder, der har potentiale til at vokse sig rigtig store. (06.10.2016)
Forældrekampagne skal få flere unge til at vælge erhvervsuddannelser
Forældre ved alt for lidt om erhvervsuddannelserne, og derfor fortsætter flertallet af unge med at vælge en gymnasial uddannelse. Nu skydes en kampagne i gang , som skal klæde forældre bedre på til at tale om uddannelse med deres børn. For arbejdsgiverne skriger på flere faglærte. (20.09.2016)
Hvem bliver de nye højvækstvirksomheder?
I løbet af efteråret går jagten ind på de 355 iværksættere og mindre virksomheder, der skal med i regionernes fælles eliteprogram Scale-up Denmark. Det skal være virksomheder med et ekstraordinært vækstpotentiale, og de vil få adgang til stærke, faglige miljøer og intensiv træning. (23.08.2016)
Viden skaber vækst
Erhvervsstyrelsen er aktuel med en casesamling, hvor små og mellemstore virksomheder fortæller om deres positive udbytte af at deltage i strukturfondsprojekter. Budskabet i Viden skaber vækst er kort fortalt, at virksomheder, der får tilført ny viden, vækster. Læs i publikationen bl.a. om projekt ”Automation i Syd”, der blev godkendt af Syddansk Vækstforum, og hvor virksomheden 3D Inventar deltog med succes. (07.06.2016)
Vestdanske virksomheder får større springbræt
Fødevarevirksomheden Easyfood fik hul igennem til det vanskelige japanske marked efter vejledning på tværs af regionsgrænsen. De tre vestdanske regioner vil nu styrke samarbejdet om erhvervsfremme med bl.a. fælles politisk styregruppe og sekretariat. (19.05.2016)
Udbud af operatørydelser til Scale-up Denmark er offentliggjort
Udbuddet vedrørende Scale-Up Denmark, det nye store nationale initiativ som skal øge antallet af vækstvirksomheder i Danmark, er nu offentliggjort. (27.04.2016)
Ny handlingsplan for Vækstforum
Vækstforums handlingsplan for 2016-2017 er nu godkendt. (12.04.2016)
Region Syddanmark lancerer En indgang for industrien til sygehuse, psykiatri og socialområdet
Et nyt initiativ hos Syddansk Sundhedsinnovation skal hjælpe virksomheder med velfærds- eller medicoteknologiske produkter og løsninger med at etablere samarbejder med Region Syddanmarks sygehuse, psykiatrien og socialområdet. (17.03.2016)
Pulje vedr. Vækstforums indsats for nyankomne flygtninge
Syddansk Vækstforum vedtog den 1. december 2015 at afsætte 9,4 mio. kr. Socialfondsmidler til en indsats for at integrere nyankomne flygtninge på arbejdsmarkedet. Puljen er nu åben for ansøgninger. (02.03.2016)
Pulje vedr. modtagelse af statslige arbejdspladser i Region Syddanmark
Syddansk Vækstforum vedtog den 1. december 2015, at der blev afsat en ramme på 4 mio. kr. af de regionale erhvervsudviklingsmidler i 2016. Puljen er nu åben for ansøgninger. (10.02.2016)
Startskud på Syddansk OPI-pulje
Syddansk Vækstforum og regionsrådet i Region Syddanmark har afsat 27,5 mio. kr. til etablering af "Syddansk OPI-pulje 2015-2017". Formålet med puljen er at understøtte samarbejde mellem små og mellemstore virksomheder, offentlige parter og forskningsinstitutioner omkring test og tilpasning af innovative produkter eller serviceydelser inden for Vækstforums forretningsområder. Puljens næste ansøgningsfrist er 26. april 2016 (08.10.2015)
Indkaldelse af ansøgninger til Syddansk Vækstforums pulje på 37,5 mio. kr. til energi- og ressourceeffektivitet i virksomheder
Syddansk Vækstforums har afsat 37,5 mio. kr. i en ny indsats for at styrke konkurrenceevne i små- og mellemstore virksomheder gennem forbedring af energi- og ressourceforbrug (07.10.2015)
Indkaldelse af ansøgninger til Syddansk Vækstforums pulje på 25 mio. kr. til udvikling af generiske automatiseringsløsninger.
Syddansk Vækstforums har afsat 25 mio. kr. i en ny indsats for at fremme produktivitet og fastholde arbejdspladser gennem automatisering i små og mellemstore virksomheder. (07.08.2015)
Virksomheder i Vestdanmark styrkes
Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark har indgået en samarbejdsaftale, der gør det lettere for virksomheder at deltage i aktiviteter på tværs af regionsgrænserne. (06.07.2015)
Vækstforum opretter pulje til Social Inklusion
Vækstforum har et mål om, at erhvervsfrekvensen i Syddanmark skal øges. Derfor opretter Syddansk Vækstforum en pulje til at styrke Social Inklusion. (18.03.2015)
Vækstforum opretter pulje til Kvalificeret Arbejdskraft
Kvalificeret arbejdskraft er en forudsætning for vækst i de syddanske virksomheder. De senere år er det blevet vanskeligere for de private virksomheder i Syddanmark at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. (18.03.2015)
Strategiseminar om Turisme
Vær med til at skabe vækst i Region Syddanmark og deltag i Vækstforums strategiseminar om mulighederne inden for turisme i Region Syddanmark (08.10.2014)
Få tips og tricks til den gode ansøgning når Erhvervsstyrelsen holder infomøde
erhvervsstyrelsen holder infomøde om vækstprogram for SMV'er m.m. (03.12.2014)
Vækstforum inviterer til strategiseminarer om vækst og arbejdspladser i Region Syddanmark
Syddansk Vækstforum efterlyser input til de erhvervs- og vækstrettede dele af den nye vækst- og udviklingsstrategi for Region Syddanmark (09.10.2014)
Strategiseminar om Energieffektive teknologier
Vær med til at skabe vækst i Region Syddanmark og deltag i Vækstforums strategiseminar om mulighederne for energieffektivisering i Region Syddanmark (08.10.2014)
Indkaldelse af gap-analyse vedr. finansielle instrumenter
De fem danske regioner samarbejder om indkaldelse af tilbud på gennemførelse af "gap-analyse" vedr. finansielle instrumenter. Se opslaget i artiklen. (27.08.2014)
Tre millioner kroner til at fastholde produktion i Danmark
Syddansk Vækstforum har på et møde 25. juni besluttet at afsætte tre mio. kr. til at medfinansiere et landsdækkende vækstprogram for små- og mellemstore produktionsvirksomheder. (30.06.2014)
Tre informationsmøder om den regionale vækstindsats 2014-15
Mangler du støtte til et vækstprojekt? Så kom og hør mere om Syddansk Vækstforums handlingsplan 2014-15 og støttemuligheder for vækstprojekter på tre informationsmøder i juni 2014. (19.05.2014)
EU guld til velfærdsteknologi, offshore og energi
Nu kan hele tre klyngeorganisationer i Region Syddanmark smykke sig med EU-guldstatus. Guld er den højeste anerkendelse, en europæisk erhvervsklynge kan opnå. (15.05.2014)
Carl Holst formand for Syddansk Vækstforum
Regionsrådet i Region Syddanmark har netop udpeget regionsrådsformand Carl Holst som formand for Syddansk Vækstforum. Dermed står han også i de kommende fire år i spidsen for vækstforums indsats med at skabe vækst og udvikling i Region Syddanmark. (01.05.2014)
Turismekurser skaber større omsætning
Mere end hver tredje inden for turisme-erhvervet oplever øget omsætning eller større effektivitet efter at have været på kursus hos Oplevelsernes Academy. De gode resultater udløser nu en støtte på 3,4 mio. kr. fra Syddansk Vækstforum. (08.04.2014)
Nyt Syddansk Vækstforum 2014-2017
I de næste fire år er det de 21 medlemmer i det nye Syddansk Vækstforum, som skal være med til at skabe vækst og arbejdspladser i syddanske virksomheder. (08.04.2014)
Syddanmark jagter verdens bedste iværksættere
Syddansk Vækstforum har nikket ja til handlingsplanen for 2014–15, som lægger skinnerne ud for de kommende års indsats for at skabe job og vækst i regionen. Vækstforum vil blandt andet fokusere endnu stærkere på initiativer, der kan tiltrække internationale elite-iværksættere inden for sundheds- og velfærdsteknologi. (04.02.2014)
Verdens filmproducenter skal zoome ind på Fyn
Med 900.000 kr. i ryggen er FilmFyn klar til at undersøge, hvordan filmfonden får stablet et servicebureau på benene. Det skal betjene udenlandske filmproducenter, så de vælger Fyn til næste filmproduktion. (02.10.2012)
Ny grøn offshore klynge skal styrke danske virksomheders styrkeposition
Den grønne offshore-industri er inde i en kraftig vækst. Danmark har været pioner på etableringen af havvindmølle-parker i de danske farvande i de seneste 20 år, og den grønne offshore-industri i Danmark har haft stor gavn af at være drivkraft på området og ser store muligheder i en internationalisering af forretningen. Flere virksomhedsnetværk er derfor gået sammen i et fælles initiativ, der skal understøtte og udbygge den nuværende danske førerposition inden for sektoren. (02.10.2012)
Opfordring fra Vækstforum: Søg nu
Strukturfondsperioden 2007-2013 er ved at være afsluttet. Det indebærer, at projekter, der får støtte fra Den Europæiske Socialfond og Den Europæiske Regionalfond, skal være afsluttet senest ved udgangen af 2014. Derfor skal de resterende midler ud at arbejde for at skabe vækst og beskæftigelse i Region Syddanmark nu. (24.09.2012)
Regioner spiller kæmpe rolle i vækstindsatsen
Den globale vækst foregår ikke kun i store internationale centre. Hovedparten af væksten foregår i provinsen - i steder som Region Syddanmark, der alene står for 19 pct. af væksten i Danmark. Det fremgår af det review, OECD onsdag den 5. september fremlagde på en konference i Billund. (11.09.2012)
OECD: Regioner og vækstfora har nøglerolle for væksten
Det er de regionale vækstfora, der om nogen kan fremme virksomhedernes konkurrenceevne. Det skriver OECD i en rapport om indsatsen for at styrke innovation og vækst i Midtjylland og Syddanmark. (27.06.2012)
Vækstforum inviterer til informationsmøde om støttemuligheder
Mangler du støtte til et udviklingsprojekt? Så kom og hør, hvordan du kan få del i midlerne. (26.03.2012)
Ny pulje til kommercialisering af offentlig-privat innovation
Syddansk Vækstforum har oprettet en pulje på 20 mio. kr. til kommercialisering af offentlig-privat innovation. Puljen kan søges af private virksomheder i samarbejde med offentlige parter til at afprøve og tilpasse produkter i den kritiske fase lige inden markedsintroduktion. (25.01.2012)
Vækstforumprojekter for 554 mio. kr
Syddansk Vækstforum slutter året af med manér. Til mødet den 8. december blev der givet støtte på 554 mio. kr. til 13 projekter. Blandt andet til to store projekter, der skal forske i fremtidens løsninger for patienter og finde nye måder at fastholde, udvikle og tiltrække de bedste hjerner til Syddanmark. (12.12.2011)
190 mio. kr. til forskning og innovation i velfærdsteknologi
Et konsortium forankret i Region Syddanmark skal de kommende år udvikle nye velfærdsteknologiske løsninger med udgangspunkt i de kommende års syddanske sygehusbyggerier. Til glæde for både borgere og virksomheder. (30.11.2011)
Invitation til premiere på Vækstforums erhvervsudviklingsstrategi 2012-20 og handlingsplan 2012-13 den 18. november 2011 kl. 14-16.
Syddansk Vækstforum inviterer til premiere på erhvervsudviklingsstrategi 2012-20 og handlingsplan 2012. Arrangementet finder sted i Panorama Lillebælt biografen, Middelfart fredag den 18. november 2011 kl. 14-16. (14.10.2011)
Forebyggelse er bedre end helbredelse - 66 personer til erfa-møde i Region Syddanmark
Erfa-mødet, som blev afholdt den 1. marts 2011, var en stor succes. Deltagerne fik nyttig information om, hvordan administrationen af EU’s strukturfondsmidler kan gøres lettere. (29.03.2011)
Samarbejde om eksportsucces
Projektet SustainAgri skal øge eksporten til østeuropæiske markeder baseret på en række danske produkter bl.a. farmanlæg, bygninger, inventar og teknologi. (29.03.2011)
Flere arbejdspladser til Langeland
Syddansk Vækstforum har på sit møde den 18. marts 2011 indstillet projektet Dox Shelter til støtte. Projektet drejer sig om en udvidelse af Koldkrigsmuseet Langelandsfortet og forventes at skabe 14 nye arbejdspladser på Langeland samt at tiltrække tusindvis af turister. (29.03.2011)
Gigtramte får en hjælpende hånd
Projektet Den Stærke Hånd drejer sig om udvikling af et hjælpemiddel, som gigtramte kan spænde på hånden og som kan hjælpe med at løse dagligdagens praktiske opgaver. Syddansk Vækstforum har støttet projektet med over 8 mio. kr. (29.03.2011)
Fornyelsesfonden åbner for nye ansøgningsrunder
Fornyelsesfonden åbner for nye ansøgningsrunder inden for Omstilling, Velfærdsløsninger og Grønne løsninger. (11.11.2010)
Ærøskøbings gamle skibsværft bliver rammen om nyt uddannelsestilbud for unge med særlige behov
Det gamle skibsværftsområde i Ærøskøbing Havn bliver omdannet til et arbejdende kulturbevarings- og formidlingscenter, der samtidig fungerer som uddannelsestilbud for unge med særlige behov. Desuden skal værftet også fungere som turistattraktion. Projektet er støttet af bl.a. Syddansk Vækstforum. (31.10.2010)
40 millioner giver ny energi
Syddansk Vækstforum støttede den 9. september 2010 Lean Energy Cluster med 40 mio. kr. Lean Energy Cluster er en national klynge af virksomheder og videninstitutioner, der arbejder sammen om at udvikle nye teknologiske løsninger, der vil begrænse udslippet af CO2 og samtidigt skabe større vækst og flere arbejdspladser. (12.09.2010)
Årets store samlende internationale begivenhed inden for ældreteknologi og innovation afholdes i Odense den 15. - 17. september 2010
Region Syddanmark og Odense Kommune er i september værter for den store europæiske konference om ældre og velfærdsteknologi AAL Forum 2010. AAL står for ’Ambient Assisted Living’. Den årligt tilbagevendende konference har fokus på at øge ældres livskvalitet via velfærdsteknologi og at styrke den kommercielle udvikling af velfærdsteknologiske løsninger. (26.08.2010)
Millioner på vej til alsinger
EU-Kommissionen har godkendt ansøgningen fra Region Syddanmark og Sønderborg Kommune om støtte på i alt 76 mio. kr. til omskoling, uddannelse og jobtræning af dem, som stadig står uden arbejde her et år efter massefyringerne i Danfoss-koncernen og på Linak. (03.08.2010)
Vækstforum træt af at vente på EU
Regionsrådsformand og formand for Syddansk Vækstforum har afsendt brev til EU kommissær László Andor vedr. problemerne med den lange sagsbehandlingstid i forbindelse med ansøgningerne om støtte til Den Europæiske Globaliseringsfond (EGF). (25.06.2010)
Værftsarbejderne skal med på den grønne bølge
Nu skal et projekt med 2,1 mio. kr. i støtte fra Syddansk Vækstforum kortlægge, hvad det kræver af viden for at kunne arbejde med grøn offshore energi. (10.06.2010)
Ny ansøgningsrunde for Innovationskonsortier har fokus på offentlig innovation
Rådet for Teknologi og Innovation indkalder ansøgninger om støtte til innovationskonsortier. Der er ansøgningsfrist mandag den 6. september 2010 kl. 15. (27.05.2010)
Ny videnkupon til små og mellemstore virksomheder
Nu åbner Videnskabsministeriet for en ny omgang med videnkuponer, der tilbyder mindre virksomheder støtte til samarbejde om viden og forskning. Små og mellemstore virksomheder kan søge op til 100.000 kr. til et mindre udviklings- og samarbejdsprojekt eller op til 500.000 kr. til et egentlig forsknings- og udviklingsprojekt i samarbejde med en videninstitution. (08.04.2010)
Nyt Syddansk Vækstforum 2010-13 er klar til arbejdet
Det nye syddanske Vækstforum er nu trådt sammen. Udfordringen for det nytiltrådte Syddansk Vækstforum er klar: Der skal skabes nye arbejdspladser. (08.04.2010)
Mikrofinansieringspulje til udvikling af spirende klynger kan nu søges
Syddansk Vækstforum har afsat 1. mio. kr. årligt i 2010-2011 til etablering af en mikrofinansieringspulje til udvikling af spirende klynger. Puljen er nu åben for ansøgere. (22.01.2010)
Nu kan der søges midler fra puljen til ekstraordinære tiltag i områder ramt af massefyringer
Regionsrådet har efter indstilling fra Vækstforum afsat 15 mio. kr. fra de regionale erhvervsudviklingsmidler til etablering af en pulje til ekstraordinære tiltag i områder ramt af massefyringer. Nu kan der søges midler fra puljen. (19.01.2010)
Den konkurrenceudsatte pulje 2010
Danmarks Vækstråd har fastlagt temaerne for den konkurrenceudsatte pulje af strukturfondsmidler under målet om regional konkurrenceevne og beskæftigelse for 2010. (06.01.2010)
Sol over Sønderborg
Solen skal skabe vækst i regionen. Et nyt projekt for solceller skal afprøve de kæmpestore muligheder, der ligger i branchen. Målet er et nyt eksporteventyr og at få skabe en masse nye arbejdspladser i regionen. (22.12.2009)
Opslag til Innovationsnetværk - op til 120 mio. kr. i puljen
Rådet for Teknologi og Innovation (RTI) indkalder ansøgninger om innovationsnetværk. Ansøgningsfrist: 1 marts 2010 kl. 12.00. Et innovationsnetværk er en ramme for samarbejde og videndeling mellem virksomheder, videninstitutioner og andre relevante aktører inden for en sektor eller et fagligt eller teknologisk område. (22.12.2009)
Brugerdrevne innovationsprojekter i Region Syddanmark for 24 mio. kr.
Syddansk Vækstforum og Erhvervs- og Byggestyrelsens program for brugerdreven innovation giver tilskud til to syddanske projekter med et samlet budget på 24 mio. kr. Det drejer sig om velfærdsteknologiprojekterne Demens i hjemmet og Brugerdreven innovation til udvikling af velfærdsteknologier. (04.12.2009)
Syddanmark som solcelleregion
Ambitiøst projekt skal udvikle en betydelig solcellebranche i Syddanmark og skabe nye arbejdspladser og eksport i milliardklassen. (03.12.2009)
Politi og militær skal skabe vækst på Langeland
Både danske og udenlandske militærenheder og politistyrker skal i fremtiden til Langeland, når de skal på kursus. Det er ideen bag Holmegård Kursus- og Træningscenter, som får støtte af Syddansk Vækstforum. (01.12.2009)
Vækstforum booster syddansk eksport af energiteknologi
14 virksomheder og offentlige institutioner er gået sammen i projektet Danish Energy Performance, der skal udvikle fælles energiløsninger til gavn for eksportmarkedet. Syddansk Vækstforum støtter projektet med 4,9 mio. kr. (01.12.2009)
Syddansk Vækstforum støtter udvikling af ny milliard industri i regionen
Velfærdsteknologi skal sikre milliardomsætning, 50 nye virksomheder og 500 arbejdspladser, i løbet af treårig projektperiode. Syddansk Vækstforum støtter et kæmpeprojekt om Velfærdsteknologi med et budget på 77 mio. kr. Projektet skal sikre regionen en førerposition på et markedsområde med store vækstmuligheder – såvel nationalt som internationalt. (24.09.2009)
Syddansk Vækstforum satser på fremtidens arbejdspladser på havet
Syddansk Vækstforum satser stort på offshorebranchen i Esbjerg-området med støtte til både projekterne ”Energi på Havet” og ”Offshore innovationsnetværk”. Virksomheder og offentlige institutioner i Syddanmark skal sammen skabe flere tusind nye arbejdspladser i den regionale offshorebranche. De to projekter har tilsammen et budget på ca. 50 mio. kr. (23.09.2009)
Penge fra Syddansk Vækstforum skal sikre job på Sydfyn
Med et beløb på 350.000 kr. vil Syddansk Vækstforum være medvirkende til at fremtidssikre jern-, metal- og mekatronikbranchen på Sydfyn. (11.09.2009)
Kvart million skal tiltrække akademikere til yderområder
Der er mangel på højtuddannede i regionens yderområder, men der er ingen, der ved, hvad der skal til for at løse problemet. Det skal der laves om på nu. (19.08.2009)
Møde med ministre en succes
Partnerskabsaftale mellem Syddansk Vækstforum og staten forhandlet på plads med økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K), og beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) på Christiansborg d. 4. juni 2009. (04.06.2009)
Beslutningsreferat d. 18. september 2008 (26.09.2008)
Iværksætteri: Åbning af to nye ansøgningsrunder
Vækstforums formandskab har besluttet at gennemføre en ansøgningsrunde for Vækstiværksættere inden for klyngerne (initiativ nr. 15 i handlingsplanen) og en ansøgningsrunde for Flere spin-off virksomheder (initiativ nr. 16 i handlingsplanen). (23.08.2007)

Forrige side - Side 1 af 1 - Næste side

Siden er sidst opdateret 19-12-2018

Region Syddanmark | Damhaven 12 | 7100 Vejle | Email: kontakt@regionsyddanmark.dk | Tlf: 76 63 10 00 | Fax: 76 63 20 00