Gå til indhold

Syddansk Vækstforum

Til forsiden


ForsidepilNyhedsbrevpilVækstforums nyhedsbrev 2017pilE-handel skal sikre butikker i gadebilledet

E-handel skal sikre butikker i gadebilledet

De detailhandlende på Sydfyn skal have gang i e-handlen. Det er ikke længere nok at have en fysisk butik, hvis man vil forblive en del af gadebilledet.

 

Det er altid hyggeligt, når specialbutikker ligger som perler på en snor langs bygaden. Men for detailhandlende i det sydfynske gælder det om at tænke i nye baner, hvis hele omsætningen i dag alene hentes i butikken gennem handel med lokale og turister.

 Der skal fremover også gerne langes varer over den digitale disk. Kort og godt skal e-handel og digitalisering på banen og være med til at fastholde og måske endda tiltrække flere og nye special-detailhandlende til de fire kommuner, end den lokale efterspørgsel og turisterne i sig selv giver grundlag for.

 Til det formål har Syddansk Vækstforum netop indstillet midler fra EU’s socialfond og de regionale erhvervsudviklingsmidler til projekt ”Styrket erhverv i gadeplan.” Projektet tilbyder kompetenceudviklingsforløb inden for digitalisering og e-handel til mindre special-detailhandlende.

En del af en større indsats

Projektet ”Styrket erhverv i gadeplan” er en del af en helhedsorienteret indsats, som de sydfynske kommuner har udviklet, og som Syddansk Vækstforum bakker op om. Indsatsen gælder områderne inden for turisme, maritime erhverv og IT-erhverv i de fire deltagende kommuner; Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø.

Ansøger er Svendborg Kommune, og samarbejdspartnere er Turistforeningen for Midt- og Sydfyn, Shopping Svendborg, Erhvervsforum Svendborg Turistforeningen for Sydfyn, Turist- og Erhvervsforeningen Langeland, Ærø Turist- og Erhvervsforening og de Sydfynske Kommuner.

  • Vækstforum indstiller projektet til 4,76 mio. kr. fra Den Europæiske Socialfond og 2,38 mio. kr. fra de regionale erhvervsudviklingsmidler. Indstillingen behandles endeligt af regionsrådet. 

Du finder punktet her på Syddansk Vækstforums dagsorden.


Siden er sidst opdateret 23-6-2017

Region Syddanmark | Damhaven 12 | 7100 Vejle | Email: kontakt@regionsyddanmark.dk | Tlf: 76 63 10 00 | Fax: 76 63 20 00